رشته ی ساختمان هنرستان آیت الله خامنه ای ( شهرستان ملکان ) همه ی مطالب درسی رشته عمران :
بسم تعالی
کارگاه ساختمان _ فصل دوم ستون های آجری قواعد طرح ستون های آجری : 1 . پایه باید از پیوند مناسبی برخودار باشد که پیوند بلوکی بهتریثن آنهاست و سعی شود از آجر های درسته استفاده شود . 2 . مقطع و ارتفاع با توجه به نیروی وارد ، طراحی شود . 3 . کاملا شاقولی اجرا شود . 4 . شکل ستون به صورت هندسی با ایستایی مناسبی طراحی شود و حداکثر نسبت طول a به عرض b باید 3>a/b ( 3 بزرگتر از a برb ) باشد .
مواردی که در اجرای ستون های آجری باید اجرا شود : 1 . از پیوند مناسبی که بیشتر پیوند بلوکی است ، استفاده شود . 2 . باید از به کار بردن آجر های کلوک و نیمه حتی الامکان خودداری کرد . 3 . افزایش عرض و طول ستون به وسیله ی اضافه کردن لغاز کار مناسبی بوده مقاومت و ایستایی ستون را افزایش میدهد . 4 . ستون باید کاملا شاقول اجرا شده و پیچیدگی در آن نباشد .
تعریف گرد آجر : آجری که از کوره خارج میشود و به محل کارگاه حمل میگردد به هنگام جابجایی گرد و غبار زیادی به همراه دارد که به گرد آجر معروف است . تعریف زنجاب کردن : هنگامی که میخواهند آجر را به کار ببرند آب زیادی روی آن می ریزند تا قسمتی از آب از دست رفته را باز یابد و آب ملات را سریع جذب نکند ؛ همچنین گرد و غبار که واسطه ای بین آجر و ملات است از بین برود . به این نوع آجر هایی که آب روی ان میریزند تا سیراب گردد در اسطلاح زنجاب کردن آجر می گویند . توضیح خط ملات و کوره ی ملات : در آجر کاری درز های افقی را خط ملات و درز های عمودی را کوره ی ملات می نامند تعریف هره سازی : هره سازی عبارت است از کناز هم چیدن آجر به طوری که رویه مرعی شان ( 5.5*11 یا 5*22 سانتی متر ) باشد . کاربرد هره بندی در ساختمان : کف های پنجره ، دست انداز ها ، انتهای کرسی چینی ، قاب سازی نما ، هره چینی انتهایی دیوار محوطه ، هره های تزیینی ، هره بندی پیشانی کار و ... دوال بندی : دوال بندی عبارت است از دنبال هم چیدن آجر ها به نحوی که رویه مرعی شان از ضلع کوتاه تر هم جوار باشد . click سه شنبه 5 / 9 / 1391برچسب:کارگاه ساختمان,سوالات کارگاه ساختمان,ساختمان,ستون های آجری,هره سازی,و,,,, :: 10:15
farid صفحه قبل 1 صفحه بعد آخرین مطالب نويسندگان موضوعات ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() پيوندها ![]() ![]() ![]()
![]() |
|||
![]() |